Over ons

Als onafhankelijk adviseur voor ondernemers en bestuurders behoort Van Lanschot Chabot tot de oudste, sinds 1769, grotere en meest succesvolle financiële dienstverleners van Nederland.

Over ons

Als een van de grootste intermediairs is onze kracht dat wij niet gebonden zijn aan de oplossingen van slechts één enkele verzekeringsmaatschappij. Dit biedt ons de mogelijkheid om alle zakelijke en particuliere klanten breed te adviseren en oplossingen te vinden voor specifieke verzekeringswensen. Ook bieden wij via Chabot Assuradeuren uitstekende eigen producten aan.

Wij bedienen heel Nederland vanuit onze vestigingen in ’s-Hertogenbosch en Den Haag. Door de samenwerking met Mandema & Partners telt ons bedrijf in 2017 ca. 270 medewerkers.

De samenwerking met Mandema & Partners brengt 260 professionele risicomanagers en verzekeringsexperts bij elkaar, die hun diepgaande kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement beschikbaar maken voor zakelijke klanten. Ook voor Private Insurance – specifiek verzekeringsadvies en financial planning voor welgestelde particulieren, DGA’s, zakelijke en medische professionals – worden de krachten gebundeld.

Van Lanschot Chabot is een onafhankelijke en professionele adviesorganisatie op het gebied van risicomanagement en Employee Benefits, gevestigd te Den Bosch en Den Haag. Sinds haar oprichting in 1759 richt zij zich op het adviseren en verzekeren van bedrijven en vermogende particulieren. Zij werkt hiertoe intensief samen met haar aandeelhouders De Goudse Verzekeringen (51%) en Van Lanschot Bankiers (49%).

Tot 1 december 2007 maakte Van Lanschot Chabot deel uit van Van Lanschot Bankiers. Op die datum is 51% van de aandelen in handen gekomen van De Goudse Verzekeringen. Van Lanschot Bankiers blijft -met een belang van 49% – intensief betrokken bij Van Lanschot Chabot.

Van Lanschot Chabot, dan wel onze medewerkers zijn aangesloten bij:

Adfiz (Adviseurs in Financiële Zekerheid)
NVGA (Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven)
RIFD (Register Intermediair Financiële Diensten)
Erkenningsregeling RMIA (Registermakelaar in Assurantiën)
FFP (Federatie van Financial Planners) 

Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitsnormen die deze organisaties van haar leden eisen.

Het volmachtbedrijf: Chabot Assuradeuren

Chabot Assuradeuren  is een volmachtbedrijf dat als gevolmachtigd agent optreedt namens een aantal verzekeringsmaatschappijen. Dit betekent dat zij namens die verzekeringsmaatschappijen – binnen afgesproken kaders – de risico’s accepteren, administreren en schades afhandelen. Van  Chabot Assuradeuren  is een 100% zustermaatschappij van Van Lanschot Chabot.

Het volmachtbedrijf werkt exclusief voor Van Lanschot Chabot en treedt dan ook op als huisverzekeraar. Dit betekent dat Chabot Assuradeuren B.V. een preferente rol inneemt als aanbieder van verzekeringen. Er is sprake van ongebonden selectieve bemiddeling, waarbij het belang van de klant altijd voorop staat.

Voor meer informatie over Chabot Assuradeuren B.V. kunt u terecht op de website: Chabot Assuradeuren