Van pensioenlast naar pensioenkracht

Er is veel gewijzigd op pensioengebied en er gaat nog veel veranderen. Heeft u inzicht of al deze wijzigingen goed zijn doorgevoerd in uw eigen pensioenregeling?  Van Lanschot Chabot biedt u controle en inzicht op de fiscale, financiële en arbeidsrechtelijke aspecten. Aan de hand van een analyse van uw pensioenregeling krijgt u een helder overzicht waar u staat. Zodat u weer kunt doen waar u goed in bent: ondernemen.

Drie wettelijke wijzigingen hebben de afgelopen tijd forse consequenties gehad voor uw pensioensituatie: verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar. Verlaging van het opbouwpercentage. En tot slot de aftopping pensioengevend salaris op 100K. Met een historisch lage rente in combinatie met de vergrijzing van de personeelsbestanden kunnen de pensioenlasten wel stijgen tot 35%.

Overzicht en inzicht

In één gesprek met onze adviseur weet u of u nog helemaal in balans bent of dat er nog onderwerpen zijn waarop u pensioenregeling nog moet worden aangepast. Hiermee geeft u een startschot voor een inzichtelijke pensioensituatie binnen uw bedrijf. Een pensioenregeling wordt door HR-managers en CFO’s vaak als een last ervaren. Een goede pensioenregeling ondersteunt uw bedrijf echter wel bij het werven en behouden van goed personeel. Wist u dat pensioen, na salaris, gezien wordt als de belangrijkste arbeidsvoorwaarde? Daarnaast heeft een pensioenregeling direct effect op uw bedrijfsresultaat. Kortom, maak van uw pensioenlast uw pensioenkracht. Met inzicht, overzicht en een juiste balans tussen kosten en opbrengsten.

Goede pensioenregeling

Een pensioenregeling past goed als deze aansluit bij uw doelstellingen. Een kwalitatief goede regeling voor uw medewerkers, maar wel tegen een scherpe prijs. U houdt overzicht over de financiële impact van uw pensioenkeuzes, die voldoet aan alle compliance, wet- en regelgeving.

Pensioenadvies van Van Lanschot Chabot

Onze pensioenadviseurs bieden u advies over een goede pensioenregeling tegen scherpe kosten. Met een hoog kennisniveau van pensioenen, de markt en wet- en regelgeving bent u gegarandeerd van de meest actuele en passende adviezen. Onze pensioenscan geeft duidelijke rekenvoorbeelden zodat snel inzichtelijk wordt wat gevolgen zijn van de keuzes voor uw bedrijf.

Ons doel

Van Lanschot Chabot geeft u controle over de pensioenvraagstukken in uw branche. Met overzicht, naar inzicht, naar de juiste keuzes zodat u de best passende balans heeft in pensioenlasten en doelstellingen.

 

Onze aanpak

Met onze aanpak, ‘verkennen, voorkomen en waar nodig verzekeren’, staat Van Lanschot Chabot naast u. Wij helpen u de risico’s inzichtelijk te maken. Door dit inzicht kunt u, waar mogelijk, risico’s voorkomen. Daarnaast is het belangrijk juridisch de zaken op orde te hebben.

Onze pensioenaanpak biedt u inzicht en overzicht. Zo kunt u rekenen op onafhankelijk en gedegen advies.

 

Wij bieden u

Inzicht

Met onze aanpak verkennen, voorkomen en waar nodig verzekeren geven wij u inzicht in uw pensioenvraagstukken en daarmee overzicht.

Concrete hulp

Onze risicomanagers bieden u advies en inzicht, maar ook praktische hulp binnen uw bedrijf. Om uw medewerkers of OR te informeren bijvoorbeeld.